sâmbătă, 6 septembrie 2008

Mihaita..inceput..prezent...si de ce nu?...viitor

Asa ca in martie 2006,iata-ne la primul control de specialitate la Bucuresti,la dr.Sanda Magureanu.Dupa o asteptare de 2 ore in fata cabinetului ei,timp in care Mihaita mi-a adormit in brate,intram intr-un final la ea,cu un bilet de trimitere pe care scria,suspect autism,ca sa ne spuna ca nu se poate pronunta,ca ar trebui sa ma interneze cu Mihaita acolo,pentru cateva zile,dar cum eram la inceputul lui martie,mai exact era 8 Martie...mi-a spus ca ar trebui sa astept pana la sfarsitul lui martie,ca sa se elibereze un loc in spital,sa ma pot interna eu cu Mihaita...Bineinteles,ca nu as mai fi suportat sa traiesc inca o luna,in incertitudine,fara sa stiu exact cu ce ma confrunt,asa ca am ajuns la IOMC,la dna doctorDRAGAN AMELIA,iar prima ei reactie a fost la vederea lui Mihaita,urmatoarea..."care a fost ala care a spus ca,copilul asta are autism"...in momentul ala radiam de fericire,dar dupa un an am regretat enorm,pentru ca am lasat sa treaca un an,fara sa afcem nimic,pentru a il ajuta pe Mihaita,bineinteles in afara de medicamente,care le lua cu punga,dar ce folos,pentru ca pana la urma nici un medicament nu trateaza autismul....

2 comentarii:

Anonim spunea...

Autismul
Autismul este o boala caracterizata de scaderea capacitatii de a comunica si de a interactiona pe plan social, de comportament stereotip si repetitiv. Simptomele se manifesta de obicei inaintea varstei de 3 ani si dureaza toata viata. Aproximativ 75% din indivizii afectati manifesta si handicap mintal. Exista si exceptii, care sunt date de ceea ce se numeste autism inalt functional sau sindromul Asperger.
In general, cei care sufera de sindromul Asperger sunt cu mult peste medie din punct de vedere intelectual, dar au probleme grave din punct de vedere social si emotional. Cu siguranta, cel mai cunoscut om care a suferit de sindromul Asperger este Einstein.
Filmul “Rain Man”, cu Dustin Hoffman si Tom Cruise, este poate una dintre cele mai fidele transcriptii artistice ale sindromului Asperger.
Momentan, nu exista tratament pentru sindromul autist, dar exista o terapie, cu rezultate bune. Se numeste terapie comportamentala (ABA - Applied Behavior Analysis sau Analiza Comportamentala Aplicata). Terapia ABA presupune lucrul individual (unu la unu) cu fiecare copil, pentru circa 40 ore saptamanal, pe o perioada minima de 2-3 ani, si necesita 2-3 pedagogi pentru fiecare copil.
Acest lucru face ca terapia sa fie extrem de costisitoare si sa ramana de neatins pentru foarte multi romani.

Doris

Anonim spunea...

http://www.identitati.ro/Sindromul-geniilor.html