joi, 31 iulie 2008

TERAPIA ABA

Pentru unii dintre noi,nu-i mare lucru,dar pentru parintii de copii autisti,este sansa de a ajuta copilul sa iasa din lumea lui,este sansa de a fi un copil ca toti ceilalti....Concret este o metoda de lucru putin cam dura,dar zic unii destul de eficienta,ar trebui lucrat 8h/zi,5zile/saptamana,pentru o perioada de cel putin 2 ani..."de exemplu LOVAAS(este cel care a aplicat prima data ABA),a aplicat o interventie comportamentala intensiva copiilor autisti,aproximativ 40 de ore de tratament individual pe saptamana,timp de multi ani,copiilor autisti;s-a constatat ca aproape jumatate dintre acestia au ajuns la nivele normale de functionare intelectuala,masurate cu teste IQ si s-au prezentat normal in clasa intai la varsta de 7 ani,si cel mai important aceste imbunatatiri s-au mentinut in timp.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Pe multe forumuri se gasesc diferite sloganuri care ne misca suflete, curiozitatea ne impinge sa citim povestea unui copil care nu vrea sa fie diferit, sau care ne cere ajutorul sa inteleaga lumea. Privim fotografii cu ei si ii vedem normali, frumosi...insa in realitate se inchid in lumea lor si privesc cateodata sa surprinda anumite evenimente, colori, mirosuri...citim povesti cu ei, citim gandurile si disperarea parintilor care incearca sa recupereze acesti copii, de multe ori citim ca vor sa cheltuiasca tot pt recuperarea lor, ca nu le mai pasa de cheltuieli curente...
Ne pune pe ganduri, ii compatimim, dar cum ii ajutam?

Nu este greu sa ajuti din putinul tau un copil care doreste sa fie de ajutar altora cand va fi mare...

Doris

Anonim spunea...

carmen-mama unei fetite cu autism in varsta de 6 ani si jumatate.
unde se gaseste manual cu terapia aba? si de ce terapeutii sau tutorii i-au atatia bani pentru o ora de terapie aba? unde se duc banii acestia eu stiu ca f greu se lucreaza cu acesti copii,dar totusi romanul in ziua de azi abi isi poate intretine familia.
ar trebui sa ceara mai putini bani
dar ce fac persoanele de la tara care au copii de genul acesta si poate n-au habar ce se intampla cu copii lor ori la urma iese ca cine are bani isi trateaza copilul si cine nu are ramane cum s-a nascut?
VA MULTUMESC!